Over ons

De Dames van Damesdispuut Imperatrix staan al 31 jaar voor gezelligheid, zelfontplooiing en vriendschap voor het leven. Dit bereiken we door het organiseren van geslaagde feesten, verschillende activiteiten en de vele mooie momenten die we met elkaar delen. Het vervullen van (bestuurs-) functies binnen ons dispuut en natuurlijk bij onze mooie vereniging, Sempiternus.  

We zorgen al vanaf 15 juni 1991 voor leven in de brouwerij binnen studentikoos Leeuwarden. Het is daarom vanzelfsprekend dat Imperatrix Frisiae per Gratias als Friese Heerseressen met Gratie vertaald wordt. Met ruim meer dan 80 dames zullen wij altijd het maximale uit onze studententijd blijven halen

Lid aan het woord:

Nicky Reijers 21'-22'

Toen ik begon met mijn studie hier in Leeuwarden, had ik nog geen idee wat ik van de stad zelf moest verwachten. Ik zat met twee andere dames in de klas en zij hadden het erover dat ze een kijkje gingen nemen bij een borrel van Imperatrix. Ze vroegen of ik het ook leuk vond om een drankje mee te doen, en zonder twijfel rolde ik zo in het dispuutsleven. Ik zit nu in verschillende commissies bij Sempiternus waar wij zijn aangesloten zoals de sport commissie, Sociëteit commissie, Van Dale commissie en het Initium. Ik geniet nog volop van mijn studentenleven en ben zeker niet vies van een drankje in de Ouwe Stoep. Ik ben van deze dames gaan houden en ze betekenen onwijs veel voor me, ik had mijn leventje in Leeuwarden met niemand anders willen meemaken!

Renée Witte 22'-23'

Toen ik had besloten naar Leeuwarden te verhuizen wilde ik echt absoluut niet bij een vereniging, laat staan bij een Dispuut. Mijn opleiding begon met een introductieweek en al snel kwam ik in aanraking met de Dames van Imperatrix. Voor ik het wist spendeerde ik de gehele week met deze Dames en had ik de tijd van mijn leven. Mijn mening richting het studentenleven veranderde snel en ik wilde mij graag aansluiten bij Damesdispuut Imperatrix. Doordat ik deze beslissing heb genomen heb ik vriendinnen voor het leven gemaakt, enorm veel geleerd en vooral enorm veel plezier gehad. Ik gun dit avontuur iedereen en heb er geen minuut spijt van gehad. Ik heb mijzelf kunnen ontwikkelen als persoon tijdens het bekleden van een bestuursfunctie binnen A.S.V.L. Sempiternus V.M.N. en binnen de verschillende Commissies van Imperatrix. Ik geniet hier van iedere dag! 

Tess Lijbers '23 - '24

Ik ben hier gekomen zonder een idee te hebben wat mij allemaal te wachten stond. Ik kwam in een leuk studentenhuis terecht waar al veel lid waren van A.S.V.L Sempiternus V.M.N. Door de leuke themafeesten in de study start week wist ik zeker dat ik hier ook lid van wou worden. Hier ben ik in contact gekomen met Damesdispuut Imperatrix. Ik voelde me gelijk helemaal op mijn gemak. Enorm gezellige en lieve Dames die mijn studentenleven compleet hebben gemaakt!

Dispuutshuis: Het Imperium