Over ons

De Dames van Damesdispuut Imperatrix staan al 31 jaar voor gezelligheid, zelfontplooiing en vriendschap voor het leven. Dit bereiken we door het organiseren van geslaagde feesten, verschillende activiteiten en de vele mooie momenten die we met elkaar delen. Het vervullen van (bestuurs-) functies binnen ons dispuut en natuurlijk bij onze mooie vereniging, Sempiternus.  

We zorgen al vanaf 15 juni 1991 voor leven in de brouwerij binnen studentikoos Leeuwarden. Het is daarom vanzelfsprekend dat Imperatrix Frisiae per Gratias als Friese Heerseressen met Gratie vertaald wordt. Met ruim meer dan 80 dames zullen wij altijd het maximale uit onze studententijd blijven halen

Lid aan het woord:

Madelon van der Meijden 21'-22'

Toen ik in Leeuwarden kwam wonen kwam ik terecht in een studentenhuis met 9 anderen. In dit huis maakte ik kennis met Sempiternus en later ook met de dames van Damesdispuut Imperatrix. Ik leerde in korte tijd veel mensen kennen en was ik al snel weg wijs in de stad. Sinds ik in Leeuwarden studeer heb ik mij nog geen dag verveeld, van themafeestjes op het dispuutshuis naar chill avondjes op de bank en middagjes in de zon op de boot, met Imperatrix is het nooit saai! Naast veel gezelligheid is er ook de mogelijkheid voor zelfontwikkeling, zo heb ik mijn kennis weten te verbreden binnen het bestuur van de studentenvereniging Sempiternus. Daarnaast is mede hierdoor, maar ook door het grote reünistenbestand dat Imperatrix kent mijn netwerk enorm gegroeid! Ik raad het iedereen aan om lid te worden van een vereniging en dispuut, je maakt vriendschappen voor het leven en haalt hiermee het beste uit je studententijd naar boven!

Nicky Reijers 21'-22'

Toen ik begon met mijn studie hier in Leeuwarden, had ik nog geen idee wat ik van de stad zelf moest verwachten. Ik zat met twee andere dames in de klas en zij hadden het erover dat ze een kijkje gingen nemen bij een borrel van Imperatrix. Ze vroegen of ik het ook leuk vond om een drankje mee te doen, en zonder twijfel rolde ik zo in het dispuutsleven. Ik zit nu in verschillende commissies bij Sempiternus waar wij zijn aangesloten zoals de sport commissie, Sociëteit commissie, Van Dale commissie en het Initium. Ik geniet nog volop van mijn studentenleven en ben zeker niet vies van een drankje in de Ouwe Stoep. Ik ben van deze dames gaan houden en ze betekenen onwijs veel voor me, ik had mijn leventje in Leeuwarden met niemand anders willen meemaken!

Roosmarijn Kranenbroek '20 - '21

Door mijn eerste studentenhuis ben ik terecht gekomen bij Sempiternus en al vrij snel daarna heb ik Dames van Imperatrix leren kennen. Inmiddels ben ik al drie jaar actief binnen dit Dispuut en heb ik al onwijs veel mensen leren kennen. Op heel veel evenementen aanwezig zijn, maar ze zelf ook mogen organiseren vind ik een van de leukste dingen van het studentenleven. Buiten al het feesten om heb ik gelukkig ook nog wat geleerd. Ik heb veel geleerd van mijn bestuursfuncties en commissies en kan zeggen dat ik hierdoor het maximale uit mijn studenten tijd heb gehaald en nog steeds doe!

Dispuutshuis:
Het Imperium